Zoveel verschillende suikervormen…..of toch niet?

Zoveel verschillende suikervormen…..of toch niet?

Suiker

Je moet het er over blijven hebben want er blijven helaas zoveel mensen onwaarheden over suiker verspreiden… het blijft soms vechten tegen de bierkaai. In 1x van alle nonsens af zijn? Kijk dan 10 min. naar het item van Radar en zie hoe Prof. dr. Martijn Katan, hoogleraar voedingsleer en Prof. dr. Aart Jan van der Leij, hoogleraar endocrinologie duidelijk uitleggen dat je als consument wordt bedonderd waar je bij staat.

Zij leggen uit dat palmbloesemsuiker, ruwe rietsuiker, kokossuiker, agave-siroop, koud geslingerde honing, ahorn-siroop, dadelstroop, verschillende biologische suikervormen… allemaal dezelfde suikerbronnen zijn. Biologische honing? Dezelfde suiker als normale honing…koud- of warm geslingerd, het maakt helemaal niets uit.

Biologisch oersuiker? Niet extra gezond, het is uiteindelijk gewone suiker. Etc…

Let ook op: “Het doet er sowieso voor gezonde mensen niet toe of men een trage of snelle suiker eet, het maakt even dik”.

“Geraffineerd” heeft daarnaast tegenwoordig een negatieve lading maar het betekend gezuiverd. Is dat ook weer duidelijk. Ook hier weer wordt duidelijk vermeld dat het uiteindelijk om de hoeveelheid calorieen gaat… we moeten simpelweg minder eten als we wat vet kwijt willen raken. Ik weet het, het blijft een saaie boodschap maar alhoewel andere mensen gaan liegen om het verhaal spannender te maken blijf ik gewoon de oude vertrouwde waarheid verkondigen.

SUIKER is SUIKER is SUIKER is SUIKER is SUIKER zie hier de link naar het verslag van de uitzending suiker

 

Leave a Reply

Close Menu