You are currently viewing Van uitstel komt afstel

Van uitstel komt afstel

Van uitstel komt afstel

𝗛𝗲𝗿𝗸𝗲𝗻 𝗷𝗶𝗷 𝗱𝗶𝘁 𝗼𝗼𝗸? Heb je soms ook het gevoel dat je vastzit in een cyclus van uitstelgedrag, afleidingen en… laten we eerlijk zijn, een beetje luiheid? 🙈 Je bent niet de enige! 

We hebben het allemaal druk en soms is “straks” het makkelijkste antwoord. Maar, laten we eerlijk zijn, “𝘀𝘁𝗿𝗮𝗸𝘀” 𝗸𝗼𝗺𝘁 𝗻𝗼𝗼𝗶𝘁..

We gaan het niet hebben over jezelf tot het uiterste pushen of over schuldgevoelens als je die ene work-out mist. Die aanpak werkt zelden.

In plaats daarvan praten we over 𝗱𝗲 𝘀𝘁𝗶𝗹𝗹𝗲 𝗸𝗿𝗮𝗰𝗵𝘁 𝘃𝗮𝗻 𝗿𝗼𝘂𝘁𝗶𝗻𝗲𝘀 – het dagelijkse ritme dat jouw chaos tot orde maant.

Het gaat niet om keihard beuken of jezelf op de vingers tikken bij elke misstap. Het is het ontwikkelen van een systeem dat met je meebeweegt – flexibel genoeg voor de dagen waarop alles tegen lijkt te zitten, en robuust genoeg om je te ondersteunen als je de wereld aan kan.

Een routine is als een anker in je dag. Het geeft je 𝘀𝘁𝗿𝘂𝗰𝘁𝘂𝘂𝗿 𝗲𝗻 𝗱𝗲 𝘃𝗼𝗹𝗱𝗼𝗲𝗻𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿𝘂𝗶𝘁𝗴𝗮𝗻𝗴. Zie het als het opmaken van je bed elke ochtend. Simpel, toch?

Maar het zet 𝗱𝗲 𝘁𝗼𝗼𝗻 𝘃𝗼𝗼𝗿 𝗼𝗿𝗱𝗲 𝗲𝗻 𝘀𝘂𝗰𝗰𝗲𝘀 𝗶𝗻 𝗷𝗲 𝗹𝗲𝘃𝗲𝗻. Je start met een overwinning en wie wil dat nu niet?

Dus ja, ga naar je training, ook als je liever op de bank ploft. Wees die persoon die z’n bed opmaakt, ook al ziet niemand het. Want die kleine, dagelijkse toewijdingen? Ze tellen op tot enorme veranderingen. 

𝗪𝗮𝘁 𝗶𝘀 𝗷𝗼𝘂𝘄 𝗿𝗼𝘂𝘁𝗶𝗻𝗲 𝗱𝗶𝗲 𝗷𝗲 𝗵𝗲𝗹𝗽𝘁 𝗴𝗲𝗱𝗶𝘀𝗰𝗶𝗽𝗹𝗶𝗻𝗲𝗲𝗿𝗱 𝘁𝗲 𝗯𝗹𝗶𝗷𝘃𝗲𝗻?

 

 

Leave a Reply