You are currently viewing Hoe snel kan je afvallen?

Hoe snel kan je afvallen?

Hoe snel kan je afvallen?

Het is misschien wel de meest gestelde vraag die ik krijg: hoe snel kan je afvallen? Niet gek, want we willen die overtollige kilo’s natuurlijk allemaal zo snel mogelijk kwijt. Maar dat betekent niet dat sneller altijd beter is… Sterker nog, als je het te snel probeert te doen, eindig je vaak zwaarder dan je begon.

Afvallen draait om een calorieëntekort. Als je minder energie eet dan je verbruikt, haalt je lichaam wat het verder nodig heeft uit vetvoorraden. Zo raak je dus vet kwijt en word je slanker.

Hoe snel je afvalt, hangt af van de grootte van dat tekort. Immers: hoe meer calorieën je lichaam vanuit je vetvoorraden aan moet vullen, hoe meer vet er verbrand moet worden, en hoe sneller je dus door dat vet heen gaat!

Eén kilo lichaamsvet staat gelijk aan ongeveer 7.700 kcal. Dat betekent in theorie dus dat je met iedere 7.700 kcal die je níét eet, één kilo lichter wordt.

Met dat getal bij de hand kunnen we heel snel berekenen hoe snel je in theorie af zou kunnen vallen.

Kortom: hoe snel kan je afvallen? Met een extreem crashdieet, waarbij je heel weinig eet, is 3 of 4 kilo in de eerste week haalbaar voor de gemiddelde vrouw. Een gemiddelde man, die meer verbrandt, komt rond de 5 kilo uit. Maar is dat gezond? NEE.

Natuurlijk, het is verleidelijk om zo snel mogelijk klaar te zijn. Als je besloten hebt dat je nú iets wilt veranderen in je leven, is het een frustrerend idee dat het nog maanden kan duren voor je je doel ook daadwerkelijk bereikt hebt.

Je hebt twee opties:

  • Wekenlang chagrijnig en hongerig zijn, je spieren verliezen, en zwaarder eindigen dan je begon.
  • Geleidelijk afvallen, waarbij je geen honger hebt, je spieren behoudt, en lichter eindigt dan je begon.

Dat klinkt niet als een ingewikkelde keuze toch?

Een goede vuistregel om gezond af te vallen is om dagelijks 500 kcal tekort te hebben. Dus als je 2000 kcal verbrandt, eet je 1500 kcal. Als je die energie vooral uit verzadigende, voedzame producten haalt, hoef je met die hoeveelheid geen honger te hebben.

Klinkt dat als weinig? Bedenk dan maar zo: dat gewicht blijft er ook daadwerkelijk af. Het is bovendien vrijwel allemaal vet, en geen spierweefsel, dat je juist liever wilt behouden. In een jaar kun je op dit tempo mooie resultaten behalen.

Wil je ervaren en leren hoe dit voor jou werkt? Meld je dan aan voor mijn persoonlijke (online) advies.

Volg mij ook op andere social media zoals Facebook en Instagram. Klik hiervoor op onderstaande link.

https://www.facebook.com/Uweigentrainer.nl/

https://www.instagram.com/personal_trainer_jessica/?hl=nl

bron:fit.nl

 

Leave a Reply