You are currently viewing Gember thee: hoeveel mag je drinken per dag

Gember thee: hoeveel mag je drinken per dag

Gemberthee maken: hoeveel mag je drinken per dag?

Als je gemberthee wilt maken, kun je dit het beste doen door deze in kleine blokjes te snijden en even 10-15 minuten in een pannetje water op een laag vuur mee te koken. Op die manier worden veel meer voedingsstoffen opgenomen dan wanneer je het in grote plakken in je theekopje doet. Je kunt ook een paar blokjes tot pulp mixen in de blender (met een beetje water), en dit in een thee-ei stoppen. Ook dan worden meer voedingsstoffen opgenomen. Er lijkt niet echt een grens te zitten aan hoeveel gemberthee je kunt drinken op een dag. Sowieso geldt dat je minder gember binnenkrijgt wanneer je er thee van maakt, dan wanneer je het daadwerkelijk eet. Maar zoals bij alles geldt, kun je ook van deze wonderknol zeggen: maak het niet te gek en geniet met mate. Een paar kopjes gemberthee per dag is zeker gezond te noemen!

Hoeveel gember is gezond?

Je vraagt je nu waarschijnlijk af wat de ideale dosis van deze knol is en hoeveel gember dus gezond is. De meeste studies lieten effecten zien met een dosering van 0,5 tot 4 gram gember per dag. Sommige mensen krijgen last van hun maag als ze (te veel) nemen, maar buiten dat is het veilig om te gebruiken. Zeker gezien het feit dat een dagelijkse dosis verse gember of gemberpoeder je zo goed als geen geld kost, is het zeker het gebruiken waard!

Koken met deze knol

Je kunt gember in kleine losse blokjes eten, maar ook heel gemakkelijk in je eten verwerken. Doe bijvoorbeeld een paar blokjes in je smoothie, of maak er een curry mee. Je kunt het zelfs in koekjes en cake verwerken. Zo ben je toch nog een beetje gezond bezig bij het snacken 😉

Leave a Reply