Op zoek naar een gezond tussendoortje? Stop, zoek niet verder. Havermoutmuffins met blauwe bessen. Ik denk dat het een eeuwige strijd is van een foodlover: lekker eten en toch op gewicht blijven. En daar kunnen deze gezonde muffins je bij helpen. Er zit geen tarwe in en ook geen suiker. Want ze zijn gemaakt van havermout. Maar toch zijn ze heel erg lekker en ook zoet. Ok, misschien niet zo lekker als een echte muffin, maar hé een appel is ook niet zo lekker als een stuk appeltaart.

Voor een gezonde optie vind ik het een uitkomst. Deze muffins zijn lekker bij het ontbijt, maar ook als tussendoortje en ze blijven heel lang vers. Ben je nu een echte zoetekauw dan kan je altijd nog wat extra honing toevoegen.

En onlangs ontdekte ik een nog snellere manier om deze havermout muffins te maken. Namelijk in de blender! Ja echt, dat werkt als een tierelier. Je gooit alle ingrediënten voor het beslag (behalve de blauwe bessen) in de blender. Na 2 minuten mixen is je beslagje klaar. Dit giet je in de muffinvormpjes en pas dan voeg je de toppings toe. Supermakkelijk!

Ingrediënten voor 10 st.

1 banaan
2 eieren
100 ml melk
2 tl bakpoeder
125 gr havermout
Handvol blauwe bessen (vers of gedroogd)
1 tl kaneel
Snuf zout
Scheutje zonnebloemolie

Verwarm de oven voor op 170 graden en bak de muffins in 30 minuten goudbruin en gaar.

EETSMAKELIJK!

bron: fitchef.nl